Detta är min blogg om livsglädje, att leva utan pekpinnar, nyttig mat, god mat, må gott, läsa en bra bok, njuta av naturen, slappa, träna, yoga, tips och trix för att få ihop livspusslet, övervikt, undervikt, katter, hundar, människor, mina odlingar, vinskörden och lite sylt.

Hur vardagens alla måsten ställer till det. Men det mesta kan vi ändå fixa! Det blir jul utan alla hemmagjorda kakor. Bantning, hur ska det gå till när det är så många kalas man ska gå på. Hur klarar man det? Jag tänker skriva om hur man mår bra utan att för den skull behöva hålla en strikt diet. Har själv testat en massa olika sätt att gå ner och alla sätt funkar men …

Älvorna fikar

Hur mår man under tiden och vad händer när du gått ner i vikt?

Alla blir vi fetare och då är frågan hur ska jag göra för att få mig och mina husdjur att gå ner i vikt? Om vi tittar på hur människor och deras husdjur såg ut för ca 30 år sedan. Då var det ett undantag om man såg en fet katt, hund eller barn. Frågan är vad har hänt? Varför blir vi så här? – Jag tror att mycket beror på att att vi tar oss tid längre och eller tror att vi inte har tid till det. Tid att umgås med familjen över maten en vardag, leka lite extra med husdjuren, själva göra det där lilla som egentligen inte räknas som motion.

Har alltid tyckt om att träna och promenera men helt plötsligt har jag, som vet hur jag ska äta och hur jag ska motionera för att må bra börjat slarvat!!!

Frukt är gott!

Vill du hänga med på vår resa? Vi kanske kan sporra varandra, bjuda på tips och härliga skratt.

Nu kör vi!