Vilken lust man får att göra något i trädgården när snön bara vräker nere. Vräker är väl kanske att ta i men det har från och till snöat hela dagen. Men det lägger sig inte, som tur är.

Då är det ju tur att alla mina plantor fortfarande står i sina små planteringskärl inomhus.

Men oj vad de växer i vissa krukor! Imorgon ska jag börja dela upp dem och plantera dem i mindre egna krukor eller i alla fall i större krukor så de får plats.

Tomaterna

Vi börjar med en kik på hur det gått med mina tomatskivor.

Nu ser man tydligt ringarna efter tomatskivorna. Varje skiva ger här ca 20 plantor.
Här är bifftomaterna det har också blivit en himla massa plantor, vitlöken börjar titta upp lite här och var men luftlöken låter oss vänta lite till innan den visar sig.

Krukgurkor

Sedan har vi Krukgurkorna, det var tre frön i påsen och alla tre har kommit upp. Ska bli så kul att få följa dessa jag har aldrig haft sådana innan. Undrar just om man kan sätta dem i växthuset?

Gurkorna är de längst upp till höger . Längst ner på bilden till vänster är det luktärtorna som kommit upp.

Här är ytterligare en stolthet mina grekiska blommor. De heter inte så men jag brukar plocka frön i Grekland så därför heter de hos mig grekiska blommor. En fantastisk växt som på samma buske kan ha alla möjliga färger på blommorna, enfärgade eller bara ett blad som är annorlunda färgat. Har man tur och det är en varm sommar så blir växten kanske en meter hög. Roten går att övervintra.

Grekisk blomma längst ner till vänster.
Såhär vacker blir den!

Honungsörten har tagit sig bra och ska imorgon planteras i små egna krukor.

Oj så många plantor det blev!

Tagetes har också tagit sig bra. Den första plantan fick jag utav vår revisor Gösta han skulle på semester och så tog jag hand om hans växt och sedan är det historia. Det är bara att plocka av de vissnade blommorna och sedan plantera dessa nästa vår. Det blir hur mycket som helst. Men hår kommer en liten varning, tänk på att sniglar och rådjur älskar dessa så plantera många och sätt koppartejp runt krukorna. Kanske inte det snyggaste men så effektivt mot sniglar.

Ätbart bönor, sallad och ärtor

Vidare bland krukorna så har vi kommit till salladen, gröna ärtor och bruna bönor. Vilken livskraft! Ärtorna går att skörda skotten på ganska snart om man vill men jag väntar så de ska få bli höga och fina.

Här är det dags att omplantera och sätta stödpinnar.

Och precis som förra året så har en av våra “vanliga” tomater i köket börjat gro på ett speciellt sett. Den skjuter ut skott ifrån själva tomaten görläskigt.