Mycket har hänt sedan jag skrev sist.

Ha ha ha, bara bluff!

I korta drag, i april gick det inte längre, jag gick in i den berömda väggen oj vad det blev jobbigt. Kommer inte ihåg något, kan inte koncentrera mig. Jag som älskar att läsa böcker har nu en hel trave med böcker som väntar på mig. Jag har lyckats “läsa”bläddra” i en veckotidning med många bilder.

Mina dagar har jag fyllt med att sova men en katt på vardera sidan om mig. Promenader (läkarens ordination, dock inte på kullersten eller på ojämn mark). Sedan har jag gått på sjukgymnastik flera dagar i veckan och hos en fysioterapeut för utbrändheten. På onsdag börjar även en stresskola på åtta tillfällen som jag ska gå för att veta hur jag ska bemästra mitt fortsatta liv. Det är ju inte lätt att bli långsam och inte göra många saker på en gång när man gjort det hela livet.

Vad har vänt i växthuset?

Växthuset fick inte heller den kärlek det skulle haft, men har ändå varit snällt och burit en hel del tomater. Paprikan och Chiliplantorna tog jag in i köket .

Bärbuskarna

Jag har försökt att plocka av bären allt efter de har mognat och nu ligger allt i frysen och väntar på regniga dagar. Det nyaste jag har gjort är Rabarbersirap. Om du bara visst vad gott det är. Gott i cider/eller starkare och en skvätt på glassen.

Kolla vilken fin färg!

Vindruvorna kräver ju inte så mycket men har ändå bestämt sig för att bära massor med druvor. Nu väntar vi bara på att de ska bli djupt mörkblå och sedan ska de skördas.

Rådjuren

Boris och Agnes

Under sommaren fick vi tillökning av rådjur. Astrid och Sixten fick två små en Agnes och en Boris. Vi har kunnat följa dem hela sommaren. Vilket underverk att se dessa små skutta omkring i trädgården och smaska i sig allt de når. Jo de får göra det hos oss.

Men ibland hände det olyckor, mamma Astrid skulle över vägen och han inte riktigt så hon fick en törn av bilen (som inte hade vett på att stanna). Vi fick dit vår eftersöksjägare Roy för att kolla om hon klarade sig. Och tänk det har hon gjort vi har genom Facebook följt hennes promenader i området. Det var “bara” pälsen som åkte med. Hon var säkert mörbultad men klarade det. Tyvärr har även Agnes blivit skadad och hon går omkring och haltar här nu. Jägaren säger att oftast läker det av sig självt. Vi ska bara hålla kollen på henne lite extra.

Du kan förresten läsa en artikel i Mölndals-Posten idag om oss.

Dagens tips, har du inte testat denna goda ingefärsdryck så gör det. Finns på Ekospeceriet på Bergmansgatan i Mölndal.

Ha det gott vi hörs igen