Då det inte blivit någon riktig värme ute, mer än den dagen i april. Så har alla mina plantorna blivit långa och rangliga, pust! De ska ju vara korta och kraftiga när man ska plantera ut dem.

Till Växthuset

Nu gick det inte att vänta längre, det är i alla fall plusgrader på nätterna. Så igår fick det bära eller brista. Ut med allt till växthuset. Jippi matbordet är tomt igen!

Plocksallad, snart dags att skörda!
Blandade blommor

Bruna bönor längst fram och krukgurkorna längst bak
Sockerärtor

Många små växter som ska samsas.

Mina tomater, biff, kvist och små tomater

Köpte nya fina krukor som ersättare för odlingspallen som myrorna hade tagit över.

Jag slängde ute den ena odlingspallen förra veckan och all jorden bar jag iväg till diket. Myrorna hade börjat bygga bo i pallen jätte läskigt. Jag ersatte den med nya stora krukor och massor nu jord. Köpte vanlig planteringsjord och en med säck med gödslad jord. Allt blandades och sedan fördelade jag jorden i krukorna och och sedan ner med plantorna i jorden.

Vilken lycka!

Kika in i växthuset i dag!

Såhär ser det ut nu, håll nu tummarna så följer vi plantornas resa. Naturligtvis regnar det idag och temperaturen är bara 6 grader.

Snö! Nej jag vill inte mer.

Torsdag har de lovat (hotat med snö) 🙁

Då blir det att täcka över växthuset med en pressening. Nästa år ska jag skaffa en frostvakt så jag kan sätta ut citrusen och skaffa ett fikonträd mm. Får nog snart bygga ut :-). Det är ju så roligt med växthus.

Kram på er alla och njut av sköna maj!