Ernst och Ester kom till oss i juli 2015. Vi hade en vår och försommar utan katt då vår Bosse somnade in efter 17 år.  Men utan katt inget hem. Vi såg en annons om kattungar i Mölnlycke, åkte dit och kom hem med två dessa små ljuvliga ulltottar Ernst och Ester. Tiden gick snabbt och de två små busiga katterna växte upp. Helt plötsligt en dag var det inga små kissar längre när det var dags för vaccinering sa veterinären – vad ger ni dem egentligen och hur mycket?

fötter o svans
Ernst fötter

Till saken hör att de äter inget annat än sitt torrfoder från veterinären, Hill´s Prescription Diet, Metabolic+ Urinary. Ibland lite tonfisk (en burk räcker tre dagar för två katter) och någon gång kokt torsk. Men alldeles för mycket av det goda sa veterinären. – BANTNING!!!

 Jaha, 50 gram torrfoder per dagen, Inget annat än torrfodret och 10 minuters träning på morgonen och på kvällen. Detta skulle då ge resultat och för att det ska funka så skulle de till veterinären varje vecka och upp på vågen.

Vad tro ni, funkar det? Jodå på 10 veckor gick de när cirka 1 kilo var. Oj jag har glömt att berätta vad de vägde när vi började med katt Viktväktarna på Evidensia Djurkliniken i Mölndal.

Ernst vägde 10,6 kg och Ester 10,3 kg. Alldeles för mycket! Det inser vi också men precis som med den egna vikten så smyger det sig på en och man märker det inte förrän det blivit alldeles för mycket. Nu är vi tillbaka på ruta ett och de får 40 gram per dag.

Jaha, då är det bara att fortsätta, när de bantat färdigt ska Ernst väga 5 kg och Ester 4,5 kg.